Diagnoza i Terapia Ręki (I + II stopień)
Zajęcia stacjonarne
35 godz. dydaktycznych
188 godz. dydaktycznych
NOWOŚĆ – Edycja 1
Warunkiem uruchomienia kierunku jest zebranie wymaganej, minimalnej liczby osób.
Zapoznanie słuchaczy z najnowszymi koncepcjami dotyczącymi psychospołecznych uwarunkowań i konsekwencji realizowania potrzeby pokarmowej, znaczenia prawidłowego odżywiania dla szeroko rozumianego rozwoju człowieka, z zaburzeniami w zakresie odżywiania oraz jednostkami chorobowymi wymagającymi specjalistycznej diety (choroby onkologiczne, metaboliczne, zespoły psychiatryczne i neurologiczne, nietolerancje pokarmowe i alergie itp.). Uzyskają ponadto możliwość opanowania umiejętności w zakresie nawiązywania kontaktu z klientem, motywowania go do podtrzymywania diety i prawidłowych nawyków żywieniowych, współpracy ze specjalistami innych dziedzin, projektowania pomocy pacjentom z uwzględnieniem ich psychoemocjonalnych problemów oraz pracy z zakresu profilaktyki 1stopnia zwłaszcza w populacji wieku rozwojowego.
Studia skierowane są do osób pracujących bądź zamierzających pracować z osobami wymagającymi specjalistycznej diety. Stąd też wśród odbiorców mogą znaleźć się dietetycy, lekarze i pielęgniarki, psychologowie i psychoterapeuci, technolodzy żywności, pedagodzy, a także osoby zajmujące się wczesną profilaktyką zaburzeń w sferze karmienia i odżywiania, a co za tym idzie wspieraniem rozwoju dzieci młodzieży.
Zajęcia odbywają się w trybie online z reguły co dwa tygodnie w soboty i niedziele w godzinach 9:00-16:30:
Dane dostępowe są przesyłane drogą mailową przeważnie w czwartki.
Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy
Warunkiem ukończenia studiów podyplomowych jest uzyskanie wszystkich zaliczeń oraz napisanie pracy dyplomowej.
Po potwierdzonym terminie rozpoczęcia, najpóźniej do miesiąca od uruchomienia kierunku należy złożyć dokumenty rekrutacyjne:
Dokumenty składamy:
Zniżka 200 złAbsolwent 1 kierunku |
Zniżka 300 złAbsolwent 2 kierunków |
Zniżka 400 złAbsolwent 3 kierunków |
Zajęcia online
całość