fbpx
rozwiń wszystkie

Uczestnicy

Studia podyplomowe adresowane są do osób posiadających wykształcenie wyższe

Cel

Wykształcenie specjalistów potrafiących profesjonalnie udzielić porady dietetyczno-żywieniowej, jak również prowadzić usługi żywieniowe i dietetyczne. Przygotowanie słuchaczy do pełnienia roli dietetyków, edukatorów żywieniowych oraz specjalistów ds. żywienia człowieka w poradniach żywieniowych, poradniach medycznych jak również w jednostkach żywienia zbiorowego. Ponad to celem studiów jest zapewnienie potrzeb rynku pracy związanych ze zmieniającymi się potrzebami klientów usług w zakresie szeroko rozumianego zdrowia i stylu życia, jak również wparcie poradni lekarskich w zakresie leczenia chorób wewnętrznych i metabolicznych.

Program (czytaj więcej)

  • Podstawy anatomii i fizjologii człowieka z elementami patofizjologii
  • Żywienie człowieka zdrowego z elementami biochemii
  • Dietetyka ogólna
  • Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem
  • Dietoterapia i dietoprofilaktyka chorób metabolicznych i zaburzeń odżywiania
  • Dietetyka pediatryczna
  • Żywienie w sporcie
  • Edukacja żywieniowa
  • Pracownia żywienia i dietetyki

Absolwenci

Absolwent będzie posiadał specjalistyczną wiedzę w zakresie żywienia i dietetyki, jak również będzie potrafił udzielać porad zgodnie z zasadami edukacji i związanymi z nią kompetencjami społecznymi. Absolwent po ukończeniu studiów będzie potrafił ocenić stan zdrowia klienta/pacjenta, stan odżywienia, dokonać założeń żywieniowych i dietetycznych, zaplanować sposób żywienia lub dietę, przeprowadzić edukację żywieniową, ułożyć jadłospis/dietę, dokonać ocenę skuteczności przeprowadzonej edukacji i sposobu żywienia i wdrożyć działania korygujące w procesie edukacji żywieniowej i dietoterapii. Absolwent będzie przygotowany do pracy w poradniach żywieniowych i dietetycznych, zarówno dla osób zdrowych, w odmiennym stanie fizjologicznym jak również dla osób chorych; w poradniach lekarskich w ramach edukacji żywieniowej i dietoterapii schorzeń, ze szczególnym uwzględnieniem poradni diabetologicznych i metabolicznych; w zakładach żywienia zborowego w charakterze dietetyka; w klubach fitness w charakterze dietetyka/edukatora żywieniowego. Absolwent studiów będzie mógł zajmować stanowisko edukatora/trenera w ośrodkach zajmujących się edukacją zdrowotną.

Warunki zaliczenia

Warunkiem ukończenia studiów podyplomowych jest obecność na co najmniej 80% zajęć, uzyskanie wszystkich zaliczeń i zdanie egzaminów przewidzianych programem.

Organizacja nauki

Zajęcia na studiach podyplomowych odbywają się w trybie weekendowym (soboty i niedziele), dwa razy w miesiącu w godzinach 9:00-16:30 w salach dydaktycznych, w centrum Krakowa.

Regulamin organizacji studiów


 

Cena: 4000 zł

Czas trwania: 2 sem. - 220 godz.

Termin rozpoczęcia: 2022-09-24

Opłaty:

  • płatność w 3 lub 9 ratach 0%
  • 200 zł zniżki przy jednorazowej wpłacie całości
  • zniżki dla absolwentów
  • opłata rekrutacyjna wliczona w cenę

200 zł opłata rekrutacyjna + 3800 zł czesne

Warunkiem uruchomienia kierunku jest zebranie wymaganej, minimalnej liczby osób.

Organizator: wsbipWyższa Szkoła Biznesu i Przedsiębiorczości w Ostrowcu Świętokrzyskim

Kontakt

studia@kire.plzadaj pytanie

12 412 06 68 • 695 928 305

Informacje o zniżkach i płatnościach

  • zniżki dla absolwentów *:
    II kierunek - 200 zł mniej
    III kierunek - 300 zł mniej
    IV kierunek - 400 zł mniej
    * warunkiem skorzystania ze zniżki jest zgłoszenie informacji o ukończonych kierunkach do opiekuna kierunku do 14 dni od daty rozpoczęcia studiów
  • możliwość wpłaty w 3 lub 9 ratach bez dodatkowych kosztów
  • zniżka 200 zł przy jednorazowej wpłacie całej kwoty (nie łączy się z innymi promocjami)
  • opłata rekrutacyjna wynosi 200 zł i jest wliczona w cenę studiów
  • opłata za świadectwo ukończenia studiów wynosi 30 zł i nie jest wliczona w cenę studiów

Dane do przelewu

Bank Millenium S.A.
15 1160 2202 0000 0004 9002 6395

W tytule przelewu proszę podać:

  • imię i nazwisko
  • nazwa kierunku studiów wraz z numerem edycji

Skontaktuj się z nami: